Comportament agresiv al instructorului de la scoala auto

27 decembrie 2023 3

Buna ziua. Aproape 3 luni in urma m-am inscris la o scoala auto din Hincesti. Am facut lectiile practice cu un instructor agresiv si incompetent. Intr-un final, am decis sa schimb instructorul, insa cand cel vechi a aflat de aceasta schimbare, m-a insultat, m-a amenintat si mi-a spus ca nu voi putea da examenul din motiv ca el o sa-mi puna piedici. Unde ma pot adresa ca sa ma apar de eventualele abuzuri ale instructorului mentionat?

Jurist comments 1

Download discussion
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Elena, DVS sunteți în drept să vă adresați la ASP-Centrul multifuncțional al r-lui Hâncești și la poliția locală pentru a fi stra la răspundere administrativă, conform Codului contravențional Articolul 69. Injuria

(1) Injuria, adică vorbele sau faptele care lezează onoarea şi demnitatea persoanei,

se sancţionează cu amendă de la 9... mai detaliat la 18 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 10 la 20 de ore.

(2) Injuria adusă în mass-media

se sancţionează cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 15 la 30 de ore.

Articolul 70. Calomnia

(1) Calomnia, adică răspîndirea cu bună ştiinţă a unor informaţii mincinoase ce defăimează o altă persoană,

se sancţionează cu amendă de la 48 la 72 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore, cu amendă de la 72 la 150 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 3 luni la un an.

(2) Aceeaşi acţiune însoţită de învinuirea în săvîrşirea unei infracţiuni

se sancţionează cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore, cu amendă de la 90 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 6 luni la un an.

28 decembrie 2023