Concediat din cauza concurenței

22 februarie 2020 36

M-am angajat la o întreprindere privată ca mecanic auto, dar după trei luni de muncă, am fost concediat de către angajator, fiindcă la angajare n-am comunicat despre faptul că deservesc, în baza unui contract de prestări servicii, o companie concurentă pe piață. Aș dori sa stiu daca sunt legi care le permit sa mă concedieze și ce justifică acțiunile lor. Se merită să dau în instanța de judecată cu cerere de restabilire în muncă.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Prezum, că concedierea a avut loc potrivit faptului că înafară de temeiurile de bază de încetare a relațiilor de muncă, contractul încheiat cu salariatul care prestează muncă prin cumul poate înceta şi în cazul încheierii unui contract individual de muncă cu o altă persoană care va exercita profesia, specialitatea... mai detaliat sau funcția respectivă ca profesie, specialitate sau funcție de bază (art. 86 alin. (1) lit. s) Codul muncii).

Or ar fi bine să ne comunicați temeiul indicat în actul de concediere mai mult ca atît era posibil încheierea unui contract individual de muncă prin cumul care nu necesită acordul său anunțarea față de angajator despre faptul că v-ați angajat prin cumul la altă muncă or ideea de concurență nu reprezintă un impediment atîta timp cît tine de obligația dvs în timpul serviciului și după să păstrați confidențialitatea raporturilor.

22 februarie 2020