Concediere abuziva

17 septembrie 2020 104

Buna ziua. Activez in serviciu de stat de 12 ani, in aceasta perioada nu am avut nicio atentionare sau mustrare. Pe data de 27 iulie am iesit in concediu, dar am fost telefonata de director si chemata la serviciu pentru a perfecta niste documente legate de buget. Pe data de 28 iulie an fost si am lucrat ziua deplina la serviciu (am martori, care confirma acest fapt). Domnului director i-am zis ca voi prelungi concediul cu o zi. Pe data de 24 august trebuia sa ies la serviciu, dar reesind din situatia cu COVID-19, din ordinul directorului noi lucram in ture. Pe data de 24 era in tura colega mea. Reiesind din cele expuse eu nu am iesit la lucru, am iesit conform graficului intern pe 25 si 26.08. Dar directorul pe 26.08 a deschis o ancheta de serviciu pe numele meu, din cauza lipsei nemotivate la serviciu si cere concedierea mea pe articol, cand de facto eu nu am lipsit la servici nemotivat. Are rost sa-l dau pe angajator in judecata si sa ma restabilesc la locul de munca? Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Rodica Jereghi
  • Jurisconsult
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Bună,
revendicarea oricărui drept încălcat trebuie să fie efectuată de însuși deținătorul dreptului. Asta înseamnă că dacă considerați că vi s-a încălcat un drept TREBUIE să acționați în judecată.
În ceea ce privește acivitatea în timpul concediului: angajatorul trebuia să emită oridin de rechemare din concediu pentru o zi și în... mai detaliat ordin să indice clar cum veți recupara ziua de concediu.
Dacă a fost pornită procedura disciplinară veți contesta în instanță însuși actul de sancționare.

17 septembrie 2020