Concedierea de la serviciu

22 august 2017 135

Sunt angajat oficial la o firma privata. Din cauza ca nu au bani pentru salariu, de 3 luni nu am primit. Sefii ne-au trimis pe toti in concediu binemeritat de pe data de 01.08.2017. In timpul dat eu mi-am gasit alt job tot oficial. Pe 17 august m-am dus si am scris cerere de concediere de pe data de 18.08.2017. Cind m-am dus sa imi iau cartea de munca (seful mi-a spus sa vin luni sa dau totul in primire, toate lucrurile si dupa imi da cartea de munca, mi-a spus ca am sa fiu concediat pe 18. Contabilul ma impune sa corectez cererea de concediu cu inscriptia ca cer concediu din cont propriu. Contabilul mi-a comentat ca in timpul concediului nu pot sa ma concediez. Vreau sa fiu instiintat daca se face impotriva mea ceva ca sa nu plateasca si daca e corect ce mi-a spus contabilul. Vreau sa stiu cum se face concedierea si ce privilegii am eu.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulian Moraru
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Bună ziua!

În cazul d-voastră este necesară depunerea unei cereri de demisie (eliberare din funcție din inițiativa d-voastră) și nicidecum cerere de concediere.

Concedierea operează la inițiativa angajatorului. Și da, potrivit prevederilor art. 86 alin. (2) din Codul Muncii al Republicii Moldova, nu se admite concedierea pe perioada aflării salariatului în... mai detaliat concediul de odihnă anual. Această prevedere nu se aplică situației date, însă.

Aplicabile sunt prevederile art. 85. Temeiul este perfect valabil: angajarea într-o altă unitate prin concurs. Mai mult decât atât, potrivit prevederilor alin. (2), acest temei duce la nașterea dreptului de a solicita demisia la data pe care o doriți d-voastră (inclusiv 18 august).

Refuzul neîntemeiat sau eronat al acceptării demisiei poate fi contestat în instanța de judecată.

Succese!

22 august 2017