Concediu anual inainte de concediu de maaternitate

9 februarie 2019 63

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa gasesc raspuns la urmatoarea intrebare: sunt angajata in domeniul pedagogic de 7 ani, la moment sunt insarcinata (18 saptamini), m-am adresat la director ca vreau sa-mi iau concediul anual (62 zile + 4 zile pentru ca am 2 copii minori) inaintea celui de maternitate. Pe anul 2018 am luat concediul anual in august. Mi s-a raspuns ca imi calculeaza concediul anual doar pe jumatate de an, cat am lucrat din august pana acum in februarie. Spuneti-mi, va rog, am dreptul la concediu anual integral inaintea celui de matermitate? Este undeva specificat cate luni trebuie sa lucrez ca sa am dreptul la concediu anual deplin pe 2019? Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Nicolae Ilco (Calin)
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii

Salutare

Conform art. 115, Codul Muncii:

Articolul 115. Modul de acordare a concediului de odihnă anual
(1) Concediul de odihnă pentru primul an de muncă se acordă salariaţilor după expirarea a 6 luni de muncă la unitatea respectivă.
... mai detaliat (2) Înainte de expirarea a 6 luni de muncă la unitate, concediul de odihnă pentru primul an de muncă se acordă, în baza unei cereri scrise, următoarelor categorii de salariaţi:
a) femeilor – înainte de concediul de maternitate sau imediat după el;
b) salariaţilor în vîrstă de pînă la 18 ani;
c) altor salariaţi, conform legislaţiei în vigoare.
(21) Concediul de odihnă pentru primul an de muncă poate fi acordat salariatului şi înainte de expirarea a 6 luni de muncă la unitate.
(3) Salariaţilor transferaţi dintr-o unitate în alta concediul de odihnă anual li se poate acorda şi înainte de expirarea a 6 luni de muncă după transfer.
(4) Concediul de odihnă anual pentru următorii ani de muncă poate fi acordat salariatului, în baza unei cereri scrise, în orice timp al anului, conform programării stabilite.
(5) Concediul de odihnă anual poate fi acordat integral sau, în baza unei cereri scrise a salariatului, poate fi divizat în părţi, una dintre care va avea o durată de cel puţin 14 zile calendaristice.
(6) Concediul de odihnă anual se acordă salariatului în temeiul ordinului (dispoziţiei, deciziei, hotărîrii) emis de angajator.

Servus

11 februarie 2019