Concediu pt ingrijirea copilului pina la 4 ani

23 iulie 2017 106

Bună seara. Eu am așa o situație. În momentul cind am ieșit in concediu pt ingrijirea copilului pina la 3 ani aveam încheiat contract de munca pe o perioadă determinată. Întrebarea este dacă după 3 ani pot să scriu cerere pt încă un an de îngrijire a copilului (după legea nouă), deși perioada determinată in contractul de muncă va fi atins? Ms mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua.
În conformitate cu REGULAMENTUL cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii din 15 octombrie 2002, avem:
p.7 alin.2), lit.g) în cazul persoanelor asigurate, angajate în baza contractului individual de muncă pe durată determinată, care încetează pînă la împlinirea de către copil a vîrstei... mai detaliat de 3 ani, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se stabileşte începînd de la data acordării concediului pentru îngrijirea copilului şi pînă la împlinirea de către copil a vîrstei de 3 ani. În cazul acordării concediului pentru îngrijirea copilului pe o perioadă mai mică decît durata contractului pe perioadă determinată, indemnizaţia pentru creşterea copilului se stabileşte pe durata aflării asiguratului în concediu pentru îngrijirea copilului.
În cazul încetării contractului individual de muncă pe durată determinată în perioada aflării în concediu pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 3 ani, indemnizaţia pentru creşterea copilului nu se suspendă, cu condiţia că persoana asigurată nu se angajează la o altă unitate.
Mult succes!!!

25 iulie 2017