Concediul anual luat de functionar public inainte de cel de maternitate

28 ianuarie 2019 46

Bună ziua. La sfarșitul lunii martie trebuie să ies în concediu de maternitate, dar vreau să îmi iau concediul anual pentru anul 2019 înainte de cel de maternitate. Cei de la resurse umane îmi spun că am dreptul la toate cele 35 de zile de concediu (fiind funcționar public). Îmi pare că este o eroare, deoarece nu voi activa tot anul 2019, sau totuși e posibil așa ceva?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Este posibil dacă am î țeles speța, vedeți mai jos
Articolul 125. Alipirea concediului de odihnă anual la concediul de maternitate şi la concediul pentru îngrijirea copilului
(1) Femeii, în baza unei cereri scrise, i se... mai detaliat acordă concediul de odihnă anual înainte de concediul de maternitate, prevăzut la art.124 alin.(1), sau imediat după el, sau după terminarea concediului pentru îngrijirea copilului.
(2) Persoanelor menţionate la art.124 alin.(4) şi la art.127 concediul de odihnă anual li se acordă, în baza unei cereri scrise, după terminarea concediului pentru îngrijirea copilului.
(3) Salariaţii care au adoptat copii nou-născuţi sau i-au luat sub tutelă pot folosi, în baza unei cereri scrise, concediul de odihnă anual după terminarea oricăruia din concediile acordate conform art.127.
(4) Concediile de odihnă anuale, conform alin.(1)-(3), li se acordă salariaţilor indiferent de vechimea în muncă în unitatea respectivă.

28 ianuarie 2019