Concediul de ingrijire a copilului se include in stagiul de munca?

19 noiembrie 2019 30

Buna ziua. Sunt de profesie medic, am absolvit USMF in 2017 si tot in acest an in septembrie am fost angajata conform repartizarii Ministerului Sanatatii, apoi mi-am luat concediu de ingrijire a copilului pana la 3 ani. In mai 2019, a expirat termenul si am mers la sectia cadre pentru a reveni la munca. La Centrul de Sanatate Publica municipal mi-au spus ca sunt pe lista angajatilor lor, dar loc vacant nu au, m-au trimis la Agentia Nationala pentru Sanatate Publica, dar aici - acelasi raspuns, esti la noi, dar la moment poti inlocui pe cineva sau sa mergi in raion, nu avem locuri vacante. Cu asa un raspuns, am mai cerut un an de concediu neplatit pentru ingrijirea copilului. In cazul in care intentionez sa ma concediez de la acest serviciu si merg sa ma angajez tot ca medic, dar in alta instituitie de stat, risc sa ma pomenesc cu o chemare la judecata din partea ministerului? Ca tot mai des colegii mei primesc altfel de scrisori. Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
In mod normal, la revenirea din concediul de ingrijire a copilului, angajatorul trebuia sa va asigure acelasi loc de munca. Nu aveau de ce sa va trimita la alt angajator si ati fi putut sa nu va luati concediu suplimentar.
Perioada aflarii in concediu de ingrijire copil... mai detaliat se include in stagiul de cotizare. Dar asta nu va solutioneaza problema pentru ca in contractul Dvs scrie ca “trebuie sa lucrati 3 ani” sau ceva de acest gen.
Respectiv, nu puteti fi sigura ca nu veti avea pretentii din partea Ministerului Sanatatii,
daca veti demisiona.

19 noiembrie 2019