Concediul de paternitate - baza de calcul

30 iunie 2017 89

Buna ziua, conform legii, incepind cu mai 2016, si tatii pot beneficia de concediu de paternitate. Tot in lege scrie ca baza de calcul este salariul din care au fost calculate contributii de asigurari sociale. Totusi, in momentul calcularii indemnizatiei pentru concediu de paternitate, se aplica plafon, adica se plafoneaza la salariu mediu pe economie. Puteti sa imi spuneti va rog daca e corect? Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Doina, vedeti aici cum se determina cuantumul acestei indemnizatii: http://www.cnas.md/tabview.php?l=ro&idc=620&t=/Alte-prestatii-sociale/Indemnizatii/Indemnizatie-paternala

De regula, plafonarea la 5 salarii medii lunare inmultit la 12 luni se aplica la baza de calcul pentru indemnizatia de maternitate si alte prestatii de asigurari sociale, printre care legea relevanta (Nr. 289 din 22.07.2004) nu enumera indemnizatia paternala.

Solicitati... mai detaliat functionarului ctas sa va prezinte temeiul legal atunci cind aplica acest plafon la determinarea cuantumului indemnizatiei pentru concediul paternal.

2 iulie 2017