Concubinul ma ameninta ca imi ia copilul

28 aprilie 2019 61

Buna ziua. Sfatuiti-ma, va rog, cum sa procedez corect. Impreuna cu concubinul avem un copilas de aproape doi anisori. Are numele meu de familie, dar in rubrica tata este indicat si concubinul. Acuma nu mai locuim impreuna si acesta ma ameninta ca o sa imi ia copilul cu orice pret daca nu ma mut cu el. Eu am loc de munca, acuma sunt in concediu de maternitate oficial. Nicio incalcare, nicio tragere la raspundere nu am. Doar ca locuesc cu parintii meu, nu am casa mea. Ce sanse are sa imi ia copilul oficial prin judecata? Vreau sa accentuez ca lucreaza in MAI si ma sperie cu cunoscutii lui. Cineva m-a sfatuit sa scriu plangere la politie, ca ma ameninta sa imi ia copilul! Care e procedura dupa depunerea plangerii, nu o sa inrautatesc situatia? Ce as putea face in cazul meu? Ajutati-ma, va rog, cu un sfat. Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Depunerea unei plîngeri la etapa actuala nu va oferi careva efecte, deoarece careva încalcari nu sunt, concubinul avînd dreptul la întrevederi cu copilul dacă acesta îi este tată.

Prin instanță sunteți în drept de a solicita stabilirea domiciliului copilului cu dumneavoastră cit și plata pensiei de întreținere, instanța nu poate... mai detaliat fi influențată și va hotărî stabilirea domiciliului copilului reieșind din interesul copilului, luînd în calcul factorii ce țin de posibilitatea de ai oferi o viață bună atit financiar cît și psihologic, de regulă optînd în folosul mamei.

1 mai 2019