Condamnare pentru condus in stare de ebrietate

24 octombrie 2020 49

Salut! In 2017 am fost prins in stare de ebrietate la volan, dar hotararea definitiva a judecatii a fost pronuntata peste 3 ani, mai exact pe 9 martie 2020. Prin hotararea judecatoreasca am fost privat de dreptul de a conduce pe un termen de 5 ani si mi-a fost aplicata amenda in marime de 40.000 lei. A trecut ceva timp si am primit scrisoare de la biroul de probatiune sa ma prezit la ei. Acestia mi-au zis ca trebuie sa ma prezint la ei odata la 3 luni la intrevederi. Ei afirma ca asta e parte din condamnarea mea, dar in hotararea judecatii nu am gasit nimic in acest sens, doar amenda si termemul de privare de 5 ani. As vrea sa stiu daca este legal ca biroul de probatiune sa se ocupe de dosarul meu, adica 5 ani ei o sa fie cu ochii pe mine. Cum as putea sa fiu scutit de asa ceva?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna, dl. Igor dă să vedem ce spune Codul de executare Articolul 170. Instituţiile şi organele care asigură executarea pedepsei

(1) Executarea pedepsei amenzii, pedepsei privative de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o... mai detaliat anumită activitate, pedepsei retragerii gradului militar, a titlului special, a gradului de calificare (clasificare) şi a distincţiilor de stat, pedepsei muncii neremunerate în folosul comunităţii, executarea hotărîrilor privind condamnarea cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, privind liberarea condiţionată de pedeapsă înainte de termen, privind înlocuirea părţii neexecutate din pedeapsă cu o pedeapsă mai blîndă, privind liberarea de pedeapsă a minorilor, privind amînarea executării pedepsei aplicate femeilor gravide şi femeilor care au copii în vîrstă de pînă la 8 ani, precum şi executarea pedepselor aplicate persoanelor juridice se asigură de către oficiile de executare, cu excepţia stabilită în art.306 din prezentul cod.

(2) Executarea pedepsei amenzii aplicate condamnaţilor care execută pedeapsa închisorii sau detenţiunii pe viaţă se asigură de către penitenciare.

(3) Executarea pedepsei închisorii şi detenţiunii pe viaţă se asigură de către penitenciare.

(4) Executarea de către militarii în termen şi militarii cu termen redus a pedepsei muncii neremunerate în folosul comunităţii se asigură de către comandantul unităţii militare. Așadar, DVS nu sînteți obligat să vă prezentați o dată în 3 luni la executor, succese.

24 octombrie 2020