Conditionerul vecinilor produce vibratii si zgomot

23 iulie 2023 5

Bună ziua! Vecinii au instalat un aparat de aer conditionat. Deja de 4 luni in apartamentul nostru se aud sunete și vibratii deranjatoare, zi de zi. În special noaptea e foarte deranjant, pentru ca se aude mai puternic. Am vorbit cu vecinii cand l-au instalat si le-am cerut sa opreasca aparatul pe timp de noapte. Si o perioada totul era in ordine noaptea. Insa din luna aprilie am inceput auzim zumzait si zgomote de vibratie redusa aproape non-stop. Presupunem ca tot este conditionerul vecinlor, doar ca su fost modificate setarile. In luna mai ne-am adresat la ei din nou, au spus ca nu pornesc conditionerul de loc. Dar nu stiu daca e adevarat sau nu. Ne-am adresat la fondul locativ, au controlat tevile si au spus ca totul e in ordine si au presupun ca tot e sunet de la aparatul de aer conditionat. Nu au facut mai mult nimic, spunand ca apartamentele sunt private si ei nu pot sa verificecum functioneaza condionerele. Nu stim ce sa putem face, la cine sa apelam ca sa se rezolve problema descrisa. Multumesc anticipat.

Jurist comments 1

Download discussion
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte domenii

Articolul 357. Tulburarea liniştii

(1) Tulburarea liniştii în timpul nopţii, de la ora 22 pînă la ora 7, inclusiv prin cîntare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, alte acţiuni similare,

se sancţionează cu amendă de la 9 la 18 unităţi... mai detaliat convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

(2) Efectuarea lucrărilor de reconstrucţie sau a altor lucrări, însoţite de zgomot, în încăperile din blocurile locative de la ora 18 pînă la ora 8

se sancţionează cu amendă de la 12 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

24 iulie 2023