Conectarea apartamentului nou la caldură

3 martie 2022 83

Bună ziua. Am cumpărat un apartament în bloc nou, etajul 10. Apartamentul este în varianta albă și nu l-am conectat la caldură pentru că mă aflu în afara țării. Vecinul de la etajul 11 m-a inundat timp de 2 luni. Pereții și tavanul din baie s-au îmbibat cu umezeală, dar nu l-am acționat pe vecinul în cauză în judecată și nu am făcut act de constatare, pentru că l-am iertat.
Ieri am primit un apel de la vecinul menționat și administratorul blocului și am fost avertizată de aceștia că dacă nu conectez apartamentul la caldură - pentru ca să se usuce pereții și podeaua vecinului de la 11, acesta din urmă mă va da în judecată. Cei doi au invocat niște prevederi din Legea condominiului (nr. 80 din 05.05.2017). Am căutat în lege, dar nu am găsit niciun articol care să mă oblige sa încălzesc apartamentul nelocuibil și nereparat. Eu aș vrea să-l încălzesc, dar nu pot să-mi permit 200-250 euro pe lună, atâta timp cât nu locuiesc acolo. Întrebarea mea este: sunt obligată eu să conectez caldura? Dacă vecinul mă acționează în judecată, poate avea câștig de cauză? Dacă da, care sunt temeiurile legale. Vă mulțumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Ala, conectarea la căldură, e o chestiune binevoitoare. Ca să fii acostată în instanță trebuie să existe un contract încheiat între DVS și agentul, care oferă căldură. Cum vecinul, așa și administratorul dau dovadă de o ,prostie, de necunoașterea legii în vigoare. Unicul document care poate să vă oblige... mai detaliat să achitați, este contractul menționat mai sus.

5 martie 2022