Conflict în familie, divorț

9 mai 2022 260

Bună ziua! Suntem în conflict cu soțul și eu vreau să divorțez. Avem 3 copii, de 4 luni, 4 și 5 ani. Prima intrebare: ca sa depun la divorț, de unde încep și de ce am nevoie? 2: Trăim separat și după ultimul conflict, mi-a luat cardul pe care vine indemnizația copilului (care sta cu mine), acesta fiind unicul venit al meu, dar care e făcut pe numele lui. Întrebarea este dacă am dreptul la acea indemnizație ca mama. Dacă da, cum pot recăpăta cardul? Mersi anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Țurcan
  • Jurisconsult
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua Alina.

Puteți divorța oricând cu acordul soțului la orice notar printr-o procedură simplificată. Dacă doriți concomitent să partajați averea, iar soțul nu este de acord cu modul de partaj propus la Dvs. atunci vă adresați cu o cerere de chemare în judecată.

Cu privire la card, necesită să vă... mai detaliat adresați la instituția emitentă și să solicitați restabilirea cardului pe motiv de pierdere. Tot aici solicitați anularea cardului care deține soțul Dvs.

Dacă nu aveți venituri suficiente, puteți solicita asistența juridică garantată de stat de la un avocat public care acordă asistență calificată. Acest lucru îl puteți face și în instanța judiciară.

10 mai 2022