Constructie metalică

3 iunie 2022 66

Bună ziua.
1. Am construit pe terenul meu privat o constructie cu carcasa metalica, înveliș de profil metalic, cu suprafata totala de pana la 150 m2, fara a detine vreun act permisiv, cum ar fi autorizatie de constructie sau certificat de urbanizm.
2. Înainte de a începe construcția, am facut o interpelare la primărie, unde am fost informat că nu am nevoie de niciun fel de acte pentru asa tip de constructie, fiindca se incadreaza in categoria de constructii provizorii si nu se da in exploatare.
3. Dupa finalizarea constructie, a venit arhitectul și mi-a facut proces verbal contraventional pentru constructie neautorizata si cere demolarea constructiei.
4. Am telefonat la cadastru, unde mi-au spus că asemenea constructii nu se dau in exploatre si nu este nevoie de autorizatie de constructie. deoarece este o constructie modulara fara fundatie si nu una capitală.
Cum procedez in acest caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Țurcan
  • Jurisconsult
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua Ion.

Încercați să contestați procesul-verbal în instanța judiciară în termen de 15 zile către agentul constatator care urmează să remită contestația la instanța judicară. Solicitați avocat public de la stat care să vă consulte.

4 iunie 2022