Constructii fara autorizatie

8 martie 2019 21

Vecina de la bloc, anune deasupra mea, a facut lucrari la fatada blocului fara sa detina acte. Cladirea se afla intr-o stare proasta, iar aceste lucrari, mai precis termoizolarea, au distrus aspectul exterior si sunt de calitate joasa. Am facut o plangere la procuratura si primarie. In final, primaria nu a intreprins nicio masura. Judecatorul a scos de pe rol chemarea. Dupa interventia agentiei in constructii, a fost aplicată amenda de 60 unitati unui alt vecin din acelasi bloc care la fel a termoizolat, fiind aplicat art. 177 alin.3 lit. f) si remis in judecata pentru intreprinderea masurilor de siguranta la art. 439 6 (3).
Vecina care este deasupra mea este plecata peste hotare si vine o data in an acasa. In raspunsul primit de la Agentia pentru supravere tehnica se spue ca ea este plecata si la moment nu este posibila intreprinderea masurilor.
Intrebarea este: daca esti plecat dupa hotare, esti scutit de tragerea la raspundere? Care ar fi pasii mei mai departe? Termoizolarea ei a lipit tevile de gaz in perete si exista pericol de explozie.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Urmează sa identificați care sunt incalcarile si instituțiile de resort responsabile.
Lipsa persoa ei nu este temei de a lasa pe alta sa suporte consecințe.
În partea xe ți e de țeve de gaz, i aintați o sesizaee la moldova gaz, deoarece este o situație ce pune in pericol viața.
Totodată o... mai detaliat plingere spre directia protecție civilă si situații excepționale
http://dse.md.

In cazul cererii in judecată, procedeul de scoatere de pe rol se datoreaza u or erori admise la etapa inaintarii acțiunii și acțiunilor preelimi are, fapt cae nu împiedica o noua adresare cu o acțiune privind înlaturarea incomoditaților și situațiilor periculoase.

8 martie 2019