Contestarea amenzii pentru depasirea vitezei

11 iunie 2022 39

Buna ziua. Vreau sa stiu care e procedura de contestare a proceselor-verbale contraventionale. Am fost oprit de politie pentru depasirea vitezei. In procesul intocmirii procesului-verbal (cu care nu sunt de acord), politistii au constatat ca aveam depasita testarea tehnica si ca ar exista o contraventie mai veche (despre care nu stiam nimic), si anume depasire de viteza surprinsa de camerele de supraveghere a traficului. Prin urmare, m-am ales cu 3 procese-verbale contraventionale si placutele de inmatriculare retrase. Pot face ceva cu toate astea, sau mai bine merg sa achit 1.500 de lei?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Student
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii
  • Dreptul familiei

Bună D, urmează de stabilit când au fost comise faptele (contravenţiile) care vă sunt imputabile dumneavoastră, deoarece termenul de prescripţie în procesul contravenţional este de 1 an, după acest termen nu veţi putea fi tras la răspundere chiar dacă v-au fost întocmite procesele-verbale.

Procedura de contestate e următoarea:

Aveţi 15 zile la... mai detaliat dispoziţie pentru a depune o contestaţie la autoritatea unde activează agentul constatator (adresa juridică din procesul-verbal) cu descrierea faptei şi motivelor de drept pe care vă întemeiaţi, puteţi să o scrieţi personal sau solicitaţi serviciile unui jurist (e facultativ), agentul constatator va trimite în termen de 3 zile dosarul în instanţă, după care va fi stabilit un termen de judecată (de regulă procesul durează câteva luni), unde vă veţi prezenta sau o să solicitaţi examinarea în lipsă.

Achitarea sau contestarea procesul-verbal de contravenţie este strict la discreţia dvs, dacă aveţi nelămuriri mă contactaţi pe adresa email iacobalexandrulaw@gmail.com

Succes!
13 iunie 2022