Contestație împotriva deciziei agentului constatator

7 februarie 2023 68

Bună! În octombrie 2022, după ce am primit copia dosarului și decizia agentului constatator în privința accidentului rutier în care am fost implicată în luna septembrie a aceluiași an, am mers la sediul poliției de pe strada Tighina și am depus contestație. De atunci nu am primit niciun răspuns. Cum ar trebui să procedez în continuare? Dacă nu greșesc, termenul limită de examinare este de 1-2 luni.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Serghei Marciuc
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Vera.
Termenul de 2 luni este prevăzut pentru examinarea cauzei în instanța de judecată.
De regulă, cînd dosarul contravențional este expediat în judecată, desprea acest lucru în paralel este informată și persoana care a depu contestația.
Dumneavoastră puteți înainta o cerere de furnizare a informației către poliție pentru a afla care... mai detaliat este situația cu dosarul dumneavoastră.
În paralel puteți verifica pe pagina web a instanței de judecată dacă dosarul dumneavoastră a ajuns la judecată și la care etapă este examinarea acestuia. Posibil din cauza agendei încărcate a judecătorilor, termenul de examinare de 2 luni nu se respectă.

Codul contravențional prevede:
Articolul 448. Contestația împotriva deciziei agentului constatator asupra cauzei contravenționale
(4) Contestația împotriva deciziei emise asupra cauzei contravenționale se depune la autoritatea din care face parte agentul constatator, conform competenţei teritoriale, care a examinat cauza. În cel mult 5 zile lucrătoare de la data depunerii, agentul constatator expediază contestația şi dosarul cauzei contravenționale în instanța de judecată competentă.

8 februarie 2023