Bună ziua. Am dobândit acum 3 ani un imobil prin contract de donație și acum vreau să înlocuiesc actul menționat cu un contract de vânzare-cumpărare. Din start am vrut să perfectăm contract de vânzare-cumpărare, dar fostul proprietar m-a convins să facem contract de donația, ca el să nu plătească impozite. I-am achitat proprietarului prețul convenit al imobilului, după care am făcut investiții, îmbunătățiri, restaurări. Vreau să știu dacă moștenitorii fostului proprietar pot să pretindă la această proprietate după decesul acestuia. Cum să procedez ca să am contract de vânzare-cumparare? Mă gândesc să-l vând unuia din părinții mei, cu condiția ca acesta să-mi revândă imobilul înapoi la același preț. Astfel, voi avea încheiat un contract de vânzare-cumpărare. Ce cfrredeți despre această modalitate? Mersi.
Sergiu Musteata
în cazul dvs.,după decesul donatorului, moștenitorii nu vor putea face nimic deoarece nu merge vorba de ingratitudine......dar există alte riscuri de la creditorii donatorului.......vedeți art.1207-1212, Cod Civil
Articolul 1208. Termenul de revocare a donației
Donatorul sau, în cazul prevăzut la art. 1207 alin. (4), moștenitorul său este decăzut din dreptul de revocare... mai detaliat a donației în temeiul legii dacă notificarea de revocare nu este dată în termen de 1 an din momentul în care el a cunoscut sau, în mod rezonabil, trebuia să cunoască circumstanța care îl îndreptățește să revoce, dar nu mai tîrziu de 3 ani din momentul dobîndirii de către donatar a dreptului de proprietate asupra bunului donat.