Contract de împăcare între mine și creditor

2 aprilie 2024 3

Bună ziua. Am luat un împrumut de la o companie de microfinanțare. Am rambursat jumătate din suma datorată, dar mai departe nu am putut și creditorul m-a acționat în judecată. După pronunțarea hotărârii, executorul judecătoresc a aplicat sechestru pe toate conturile mele bancare, inclusiv pe cel salarial. Pe langa suma indicată în hotărârea judecătorească, acum mai trebuie să achit și serviciile executorului. Între timp, după mai multe încercări, am reușit să obțin din partea creditorului o reducere considerabilă a datoriei. Mai mult, am încheiat cu creditorul un contract de împăcare. Având în vedere cele de mai sus, am următoarele întrebări:
1. Dacă am încheiat un contract de împăcare cu creditorul, sechestrul de pe carduri va fi ridicat?
2. Trebuie în continuare să plătesc serviciile executorului?
3. După încheierea contractului de împăcare, hotărârea judecătoarească se anulează sau rămâne valabilă până nu întorc suma indicată în contractul de împăcare?
Vă mulțumesc mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna dl. Nocilai, toate întrebările puse pe acest mesaj, DVS sunteți în drept să le verificați cu creditorul. Ce se referă la activitatea cu executorul judecătoresc, DVS sunteți în drept să o discutați cu însuși executorul, ultimul eu sunt ferm convins n-o să miargă la nici-o încetare. Ce se referă... mai detaliat la a 3 întrebare, deja instanța s-a expus și a pronunțat hotărârea de incasare silită. Cu instanța ați terminat orice activitate. Tot depinde de creditor, dacă la DVS n-o să apară o alta datorie, instanța n-o să se pronunțe.

3 aprilie 2024