Contract de investiții

11 august 2020 62

Bună ziua! Aș vrea să primesc o consultație referitor la contractul de investiții pe care îl am încheiat cu o companie de construcții. Deși compania nu și-a onorat obligațiunile (problema este gazul neconectat), aceasta pune presiune să achit suma restantă. Plus că acolo mai sunt și alte probleme de ordin juridic (sechestru pe terenul pe care se află construcția). Respectiv, aș vrea să știu care sunt riscurile mele în această situație, dacă achit integral sau nu achit.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Artur Artur
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Buna ziua L,

Legislația cu privire la ”contractele de investiții” a fost modificată. Însă trebuie de analizat contractul ce norme prevede și la ce etape urmează să fie achitate tranșele.

Puteți să mă contactați.

11 august 2020
Mihai Triboi
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua!

Pentru a primi un răspuns exhaustiv privind riscurile pe care le puteți suporta e nevoie de precizat careva circumstanțe:
1. Cine este proprietarul terenului pe care este construcția? Aceasta poate fi aflat prin solicitarea unui extras din Registru bunurilor imobile. La fel, dacă nu sunt careva grevări (ipoteca, etc)... mai detaliat asupra terenului.
2. Când ați încheiat contractul? Până la 01 martie 2019 sau după?
3. Are contractul un grafic de execuție a lucrărilor și grafic de plată? Când trebuia să fie dată în exploatare construcția conform contractului?
Până când, pot să vă spun doar că riscurile din aceste contracte (încheiate până la 01 martie 2019) sunt mari. Mai ales dacă menționați despre sechestru asupra terenului. Probabil este o ipotecă acolo.
Din informațiile menționate, dacă conform contractului ordinea executării obligațiilor era ca ei mai întâi să-și execute obligația privind conectarea la gaz și după voi să achitați suma, atunci aveți dreptul să nu achitați invocând excepția de neexecutare.

Pentru mai multe detalii recomand să apelați la o consultație.

11 august 2020