Multumesc pentru reactie. Relatia contractuala este intre 2 vecini care s-au inteles sa faca schimbul de apartamente. Eu, in baza de procura, detineam apartament 109 m2 varianta alba si vecinul 2 camere - 74 m2 varianta reparata. Vecinul efectua reparatia celor 2 camere ale sale si intelegerea a fost ca valoarea apartamentului dupa reparatie sa fie de 60.000 euro (dupa cum era estimat la minimum apartamentul de 109 m2). Timp de 8-9 luni nu a fost semnat schimbul pana vecinul nu a terminat reparatia in cele 2 camere - in acelasi timp a intrat in cel de 109 m2 si a inceput si acolo reparatia. Cand apartamentul cu 2 camere era gata insa nemobilat, a fost intelegerea sa fie dotat cu mobilier. Intre timp am semnat contractul de schimb iar apartamentul cu 2 camere nu a mai fost dotat, cu exceptia unei canapele folosite in salon si un ungher folosit in bucatarie. Eram sigura ca este om de cuvant, insa recent s-a stricat si lacatul la usa (mai multe chei s-au rupt) si am rugat sa fie schimbat pentru ca nu mi-a comunicat ca e defect. Raspunsul a fost socant - nu e treaba mea. As vrea sa stiu, dragi juristi (este si el jurist, si a propos pe cazuri publice rasunatoare), daca pot indrazni sa-l trag la raspundere si daca am sanse cu un bun jurist sa-l fac sa-si respecte promisiunile. Multumesc anticipat.
Vladimir Palamarciuc
Daniela,
Daca in contract este prevazut ca apartamentul trebuie sa fie dotata cu mobilier, atunci mobilierul trebuie sa fie furnizat. Daca a fost oferit doar o canapea - aceasta probabil nu este suficient sa consideri apartamentul ca fiind mobilat si, prin urmare, poate fi cerut mobilarea corespunzatoare.
Daca intelegerea cu... mai detaliat privire la mobilarea apartamentului nu a fost inscrisa in contract, atunci dovada obligatiei vecinului de a mobila ramine complicata pentru a fi realizata in instanta de judecata.