Contract modificat fara acordul meu

15 aprilie 2018 27

Sunt divortat, procesul de partajare a averii e in judecata. Cand ma aflam peste hotare, fosta sotie a facut din numele meu modificari in contract cu Moldtelecom, si anume presta internet, telefonie si paza prin telefonie. E legal asa ceva, contractul fiind pe numele meu? Pe cine sa dau in judicata: fosta sotie sau organizatia? Este real sa castig si ce suma de compensatie morala pot sa cer?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Regula este că un contract poate modificat doar de părțile sale. Astfel, soția nu putea să modifice contractul la care dvs sunteți parte. Conform legii ați putea cere despăgubiri morale însă va trebuie să demonstrați în ce anume constă prejudiciul dvs: cum anume ați avut de suferit psihic sau... mai detaliat fizic de pe urma unei simple modificări a contractului. Instanțele de judecată din MD acordă sume mici pentru asemenea cazuri care nu implică vătămări corporale. Sumele ar putea varia între 100 lei și 2000 lei.
În cazul despre care vorbiți însă, trebuie să verificați dacă chiar a avut loc o modificare a contractului. Dacă soția avea un careva drept asupra apartamentului (în calitatea sa de coproprietară împreună cu dvs), ea putea să încheie un contract propriu de prestări servicii. Și atunci dvs nu puteți înainta pretenții.

15 aprilie 2018