Copaci de nuc ce mi-au deteriorat gardul

17 ianuarie 2024 3

Buna ziua! Copacii de nuc aflati in proprietatea statului, plantati la o distanta de 0,2 m de gardul nostru, ne-au deteriorat gardul! Am scris cerere la primarie sa ne permita defrisarea lor, la care am primit raspuns ca lemnul rezultat din doborarea copacilor vizati revine la balanta primariei! Daca lemnul revine primariei, atunci cine imi repara gardul? Primaria nu vrea sa-mi lase lemnul pentru a acoperi cheltuielile legate de reparatia gardului! Ce solutie exista in aceasta situatie? Va multumesc.

Jurist comments 1

Download discussion
Gabriel Diaciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Olga, unica metodă este instanța de judecată și Codul Civil a prevăzut așa situații:

Articolul 585. Acțiunea negatorie
(1) Dacă dreptul proprietarului este tulburat în alt mod decît prin uzurpare sau privare de posesie, proprietarul este în drept să ceară instanței să fie apărat. El poate cere, de asemenea, despăgubiri pentru prejudiciul... mai detaliat cauzat. Pot fi solicitate despăgubiri şi în cazul în care nu se cere încetarea încălcării sau executarea acestei cerinţe este imposibilă.
(2) Instanța de judecată poate să dispună apărarea proprietarului, în funcție de circumstanțe, prin interzicerea tulburării iminente, interzicerea tulburării curente, precum și înlăturarea consecințelor tulburării din trecut.

Dacă ai nevoie de asistență pentru reprezentare în instanță, mă poți contacta la 069992921, toate cheltuielile pentru asistența juridică urmează a fi acoperite de către pârât (primăria). Accentuiez - ei nu vor repara gardul fără să fie impuși de instanța de judecată.

17 ianuarie 2024