Copil minor cu tata strain

30 mai 2019 23

Bună ziua! Vă rog frumos, am nevoie de un răspuns al unui avocat în următoarea problema. Oficial nu sunt înscrisă cu tatăl copilului, dar am născut în Italia, unde copilul a primit cetățenie italiană și familia tatălui. Cu o lună în urmă m-am întors in Moldova și nu vreau sa ma mai întorc înapoi. Spuneți-mi, vă rog, la ce să mă aștept dacă tatăl solicită judecată? Am fost amenințată ca vine și imi ia copilul, dar la moment am ieșit din țară împreună cu copilul. Vreau sa ma documentez. Vă rog frumos, ajutati-ma!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

În primul rând atît tatăl cît și dvs dețineți drepturi egale asupra copilului minor și dacă pe cale amiabila nu puteți decide cu cine rămîne acesta atunci o veți face prin intermediul instanței de judecată, urmează de studiat legislația de acolo dar foarte probabil că la fel că cea... mai detaliat moldavă dvs nu puteți părăsi țara a cărui cetățean este copilul minor pe o perioadă îndelungată și nu puteți să vă stabiliți cu domiciliul aici daca copilul minor este cetățean italian fara acordul tatălui, ceea ce poate fi calificat ca răpire internațională a copilului minor.

Dat fiind faptul că interesele copilului minor sunt foarte delicate și de o importanță majoră urmează să calmați spirituale și să decideți asupra acestuia într-un mod care iar asigura creșterea, educația și întreținerea fără impedimente din partea unui părinte

30 mai 2019