Corectitudinea aplicării legii de către executorul judecatoresc

21 iunie 2018 45

Buna ziua, ajutati-ma va rog sa inteleg cum poate fi catalogată acțiunea unui executor judecătoresc care are menirea să apere interesele unei mame care are la îngrijire un copil minor și respectiv obligația de a întreprinde toate măsurile ca tatăl sa achite pensia alimentara, odată ce din 15 luni restante reușește să încaseze doar pentru 4 luni. Din suma totală încasată de ea de 7.933 lei imi transfera pe cont suma de 6.500, respectiv își reține dumneaei pentru taxe suma de 1.433 lei? Pensia alimentara e stabilită în suma fixa de 1.500 lei lunar. Va rog sa ma ajutati: oare e corect, incerc până când sa inteleg acțiunea apoi sa vin cu o reacție la adresa dumneaei, ca sa încaseze o sumă atât de mare drept taxe din suma care efectiv este calculata si nu incasata? Din cate mi s-a explicat, ar trebui ca in aceste 15 luni din suma de 1.500 lei lunar executorul își retine 75,00 lei lunar, din banii efectiv primiți de la tatăl copilului și nu calculați virtual. Am dreptate sau mai sunt si alte nuante pe care nu le cunosc? Va multumesc mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vladimir Palamarciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Solicitati de la executor explicarea sumelor primite. Posibil suma primita de Dvs sa nu fie pe intreaga perioada care Dvs credeti, ci pentru o perioada mai scurta.
Cheltuielile, spezele si onorariul executorului urmeaza sa fie achitate de catre debitor (in cazul Dvs. de catre tata copilului - aceasta rezulta... mai detaliat din art. 36 (1)(2) cit si 38 (1) Cod de executare) si nu trebuie sa afecteze suma care o primiti in calitate de pensie de intretinere a copilului.

26 septembrie 2018