Credit luat cu acte fabricate

13 mai 2019 31

Buna! Am asa o intrebare: o persoana a luat credit de 90 de mii de lei. In momentul cand persoana a luat creditul, era data in cautare de politie, plus ea nu lucra, actele ca avea un loc de munca a fost fabricate de angajatii banci - ei au dorit sa vanda o casa, dar persoanei nu ii ajungeau bani sa o procure. Pana la urma casa nu a fost procurata. Problema consta ca in 500 de zile nu s-a achitat creditul, doar de fidejusor cate o suma mica, debitorul a fugit din tara. Dobanda la credit a crescut si in prezent e o suma destul de mare. Cum trebuie sa procedeze fidejusorul: sa achite toata suma sau sa-i dea in judecata pe angajati banci ?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

În cazul în care fidejusorul dispune de posibilitatea de a achita suma împrumutului ar fi bine să achite deoarece perioada de intirziere implică și careva penalități ceea ce înseamnă că periodic suma restantă crește.
Ulterior acesta are drept de regres față de persoana care a luat împrumutul și anume să... mai detaliat înainteze o acțiune în judecată pentru a recupera suma de bani cu care a acoperit credit luat de acesta.

În tangență fidejusorul poate depune și o plângere la politie pe angajații băncii pentru ai trage la răspundere penala dacă există probe precum că ar fi falsificat/fabricat careva acte.

13 mai 2019