Credit luat pentru alta persoana si neachitat

2 noiembrie 2020 140

Salutare! Mama mea a luat un credit pentru un prieten de-al sau. Dar cu aproximativ 2 luni inainte de a lua creditul, mama s-a casatorit cu persoana pentru care a luat creditul, cu scopul de a obtine de la primarie un teren pentru familiile nou-casatorite. Eu am ramas surprins cand am aflat de toate acestea (ma aflam peste hotare si nu am stiut nimic din ce se intampla aici). Creditul luat a fost in suma de 5.700 lei, iar acum creditorul cere 16.344 lei. Dobanda anuala efectiva reprezinta 134,23%. Este legal asa ceva ? Daca nu se mai achita creditul, e posibil sa ne ia apartamenul unde locuim, sau nu au dreptul? Beneficiarul efectiv a achitat pana in luna iulie si de atunci nu mai achita. Suma pe care a rambursat-o este 8.977 lei.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Artur
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Buna ziua Ruslan,

1.Dobanda anuala efectiva reprezinta 134,23%. Este legal asa ceva? - Da este posibil așa ceva, organizațiile de microfinanțare stabilesc asemenea dobânzi astronomice.

2. Daca nu se mai achita creditul, e posibil sa ne ia apartamenul unde locuim, sau nu au dreptul? - Pentru ca să fie urmărit imobilul este... mai detaliat nevoie ca datoria să fie mare. Dar ținând cont de practica organizațiilor de microfinanțare ele așteaptă până când datoria devine convinabilă lor și inițiază procedurile juridice.

3. Beneficiarul efectiv a achitat pana in luna iulie si de atunci nu mai achita. Suma pe care a rambursat-o este 8.977 lei. - Nu are relevanță cine este beneficiarul efectiv a creditului.

7 noiembrie 2020