Credit neachitat

8 septembrie 2019 87

Bună ziua. Am 2 credite de la companii de microfinantare. Ma telefonează și îmi spun că dacă nu achit creditul timp de 2 zile, vor trimite acasa o grup special pentru ca eu sa scriu refuzul achitarii, iar ei totodata vor întreba vecini cine sunt eu, cum ma comport. Au zis că mă vor da în judecată și cu cât mai multa informație au, e mai bine. Este legală așa acțiune? Pot ei să facă așa ceva?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Anatol,

Nu este clar despre ce ”grup special” este vorba. Însă vă asigur că nu pot fi reprezentanți a structurilor de forță de stat. Cred că prin grup special se are învedere o secție specializată cu executare silită din cadrul companiei de microfinanțare.

Dvs. nu sunteți obligat să scrieți... mai detaliat nici-un refuz. Vă sfătui să încercați să negociați termenul de achitare, să insistați pe un grafic nou de rambursare. Să menționați că o să întoraceți datoria acumulată benevol.

În ceea ce ține de sondajul vecinilor, ei nu au asemenea împuterniciri, ba din contra puteți depune o plângere privind încălcarea dreptului la viață personală, protecția datelor cu caracter personal.

Cu referire la acțiunea în judecată, ei au tot dreptul să vă acționeze în instanță în cazul în care Dvs. nu ați respectat prevederile contractelor de credit.

Dacă aveți nevoie de consultație suplimentară vă sunt la dispoziție.

O zi bună să aveți!

8 septembrie 2019