Credit neachitat

17 decembrie 2018 103

Buna ziua. Nu am achitat la timp creditul. M-au sunat de la compania de colectare a datoriilor, si mi-au zis ca dosarul este deja gata si finalizat pentru transmitere în judecată. În cât timp are loc această procedură? Daca astazi este gata dosarul, pot fi data deja mâine în judecată? Voi fi anunțată de acest fapt?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Valeria,

Dacă toate actele sunt pregătite atunci reclamantul le poate depune la judecătoria competentă. Printr-o încheiere nesusceptibilă de recurs, judecătorul soluţionează, în decursul a 5 zile de la depunere, primirea cererii de chemare în judecată.

Dacă nu există temeiuri de a restitui cererea, de a nu da curs cererii... mai detaliat sau de a refuza cererea atunci cererea este acceptată.

După ce primeşte cererea de chemare în judecată, judecătorul pregăteşte pricina pentru dezbateri judiciare, pentru a asigura judecarea ei justă şi promptă. Încheierea privind pregătirea pricinii pentru dezbateri judiciare se emite de către judecător, fără înştiinţarea participanţilor la proces, în decursul a 5 zile de la data primirii cererii de chemare în judecată, cu enumerarea actelor ce urmează a fi efectuate pentru pregătirea pricinii.

Dvs. o să fiți înștiințată despre faptul că este depusă o acțiune în judecată împotriva Dvs. și că trebuie să vă prezentați la ședința de judecată la o dată anumită.


Dacă aveți întrebări suplimentare vă sunt la dispoziție.

18 decembrie 2018