Credit neachitat de 4 ani

12 mai 2020 143

Am luat un credit pentru prietenul meu si la scurt timp ne-am despărțit. El imi spunea ca il achita, dar acum am inceput sa primesc scrisori de la executorul judecatoresc ca daca nu achit suma cat mai curand, mi se va aplica o amendă de 35.000 lei. Persoana pentru care am luat creditul figureaza doar ca persoana de contact, eu de un an jumatate nu activez nicăieri, stau acasa cu copilul. Ce pot face mai departe ca sa nu fiu nevoita sa achit macar perioada cat nu muncesc si nu am un venit?

Comentariile juriștilor 3

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Ana,

Puteți depune o plângere la Poliție pe fostul prieten pentru escrocherie. La fel, informați executorul despre situația creată și solicitați amânarea plăților.

Din păcate, pur juridic, prietenul Dvs. nu poate fi obligat să achite creditul.

12 mai 2020

Dar am uitat sa mentionez ca eu in timpul acesta mam casatorit si mi-am schimbat numele de Familie dar scrisorile continua sa vina pe numele meu de fata ,poate asta schimba ceva sau nu are nici o importanta?

12 mai 2020
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Nu. Deoarece IDNP-ul rămâne acelaș. Și apropo, citiți contractul de credit, acolo trebuie să fie menționat că în cazul în care vă schimbați numele, prenumele, domiciliul, sunteți obligată să informați banca.

12 mai 2020