Credit neplatit

26 iunie 2019 95

Buna ziua. Eu am cateva credite neplatite la timp. Ce procedura va urma? Ce sa fac daca nu le pot achita, dar penalitatea creste. Am luat credit de 8.000 si penalitatea este de 120 lei pe zi. De ce asa mult? Asta este legal sau nu?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

În caz de neplata aceștia vor înainta o acțiune în judecată privind restituirea împrumutului că ulterior după obținerea hotărâririi sa apeleze la un executor judecătoresc pentru încasarea silită a banilor prin mijloacele asiguratorii.

Urmează de analizat conținutul contractului pentru a va comunica cât de legale sunt clauzele contractuale. La prima... mai detaliat vedere penalitatea de 120 de lei pe zi ar părea o clauză abuzivă fiind exagerat de mare și disproporționată în raportat cu suma împrumutată.

Ar fi bine sa va angajați un avocat pentru va oferi asistență juridică în acest sens și anume de a negocia aceste aspecte cu creditorul dvs în sensul micșorării sumei care este solicitată prin prisma argumentelor care declara abuzive multe clauze în raport cu consumatorul.
Astfel, în acest condiții avocatul ajunge la un consens rezonabil privitor la suma care urmează să fie întoarsă de dvs iar organizația de creditarea acceptă dat fiind faptul că nu va fi nevoită să apeleze la instanța de judecată, nu va fi supusă unor cheltuieli de judecată și nu în ultimul rând beneficiază de închiderea împrumutului în ziua respectivă.

Succese, în caz de necesitate mă puteți contacta.

26 iunie 2019