Credit pentru procurarea unui imobil

19 martie 2024 3

Bună ziua. Putem cumpăra un apartament în ipotecă, daca soțul are o istorie bancară rea? Avem doi copii minori și salariul lui este stabil acum. Dacă apartamentul pe care îl procurăm îl gajăm pentru garantarea creditului, este posibil ca banca să ne acorde un astfel de credit? Mulțumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Tatiana Scobiola
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua. În general, obținerea unui credit ipotecar poate fi influențată de istoricul bancar al aplicanților. Dacă soțul Dvs are o istorie bancară rea, acest lucru ar putea afecta capacitatea voastră de a obține un credit ipotecar, dar nu este întotdeauna un factor eliminativ. Există mai mulți factori pe care... mai detaliat băncile îi iau în considerare atunci când decid dacă să acorde un credit ipotecar sau nu, inclusiv veniturile, istoricul de plată și valoarea garantiei.
Dacă soțul Dvs are un salariu stabil acum și puteți demonstra că puteți face față plăților lunare ale ipotecii, acest lucru ar putea juca în favoarea voastră. De asemenea, dacă sunteți dispuși să gajați apartamentul pe care doriți să-l achiziționați pentru a garanta creditul, acest lucru poate îmbunătăți șansele de aprobare a împrumutului.
Cu toate acestea, fiecare instituție bancară are propriile politici și criterii de evaluare a riscurilor. Recomandarea mea este să contactați mai multe bănci sau instituții financiare și să discutați cu un angajat pentru a evalua opțiunile disponibile și pentru a obține sfaturi personalizate în funcție de situația voastră specifică.

20 martie 2024