Credit Prima Casa

26 aprilie 2020 43

In iunie implinim 1 an de cand am luat credit Prima Casa. Pentru ca ni s-a marit familia, am dori sa vindem apartamentul si sa cumparam unul mai spatios (termenul este de 20 ani). Noi putem sa vindem apartamentul altei persoane, dar tot prin acest program (adica toate documentele sa fie trecute pe persoana respectiva)?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Diana,

Beneficiarul poate solicita, cu acordul creditorului şi al ODIMM (Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii), substituirea sa cu o altă persoană, care, la rîndul ei, întruneşte condiţiile de eligibilitate stabilite pentru Program și care îi va rambursa suma achitată creditorului.

Cererea de substituire a beneficiarului Programului... mai detaliat va fi însoţită de toate documentele prevăzute de lege pentru noul solicitant al Programului.

Aprobarea substituirii beneficiarului va avea loc cu acordul creditorului și al ODIMM, iar în momentul substituirii, noul beneficiar și locuința trebuie să întrunească toate condițiile de eligibilitate.

După aprobarea substituirii beneficiarului, modificările respective vor fi introduse în contractul de garanție de stat, contractul de acordare a garanției de stat, contractul de credit, contractul de ipotecă și contractul de asigurare.

27 aprilie 2020