Credit si judecata

6 februarie 2019 192

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog frumos, la ce ma pot aștepta. Am credit la o companie de microfinanțare, si n-am dovedit sa achit la timp lunar, dar am achitat cat de cat. A trecut un an de zile, acum m-au dat in judecata, cu o suma de 16.000 lei, dar eu de la ei am luat 4.500, din care am achitat 3.600. Si fiindcă n-am achitat drept dupa contract, mi-au pus asa penalitati. Casa n-am, n-am nimic, cauza este ca am vandut totul pentru ca sa-mi lecuiesc copilului.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Buna Denis

Dat fiind faptul că împotriva Dvs a fost inițiată o acțiune civilă urmează să depuneți o referință la cererea de chemare în judecată. Prin referință pârâtul/debitorul își exprimă poziția sa vis-a-vis de cele invocate de către reclamant/creditor în cererea de chemare în judecată, precum și face trimitere la probele... mai detaliat existente.
Foarte important este să depuneți referința și probele dvs în cadrul ședinței de pregătire a cauzei, ulterior poate fi prea târziu.
Având în vedere că suma pe care aceștia o solicită raportată la suma împrumutului contractat de către Dvs nu pot să nu remarc că penalitatea este una exorbitant de mare. Trebuie analizat bine contractul încheiat cu Organizația de Creditate Nebancară.

Faceți trimitere la următoarea prevedere legală a Codului civil al RM pentru a vă apăra:
Articolul 630. Reducerea clauzei penale
(1) În cazuri excepţionale, luîndu-se în considerare toate împrejurările, instanţa de judecată poate dispune reducerea clauzei penale disproporţionat de mari. La reducerea clauzei penale, trebuie să se ţină cont nu numai de interesele patrimoniale, ci şi de alte interese, ocrotite prin lege, ale creditorului.
(2) Nu se admite reducerea penalităţii în cazul în care aceasta a fost plătită.

În cazul în care nu aveți posibilitatea de a contracta un avocat contracost vă recomand să vă adresați la Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat instituiție care, vă va oferi un avocat ce acordă asistență juridică calificată, iar serviciile acestuia sunt achitate de către stat.

Aici găsiți datele lor de contact.
http://www.cnajgs.md/ro/

Succes

6 februarie 2019