Credite luate de persoane neidentificate cu buletinul meu, pe care l-am pierdut in septembrie trecut

1 iulie 2022 77

Buna ziua. Eu am pierdut buletinul de identitate pe 24.09.2021. O pesoana neidentificata, care a gasit buletinul, a luat mai multe credite. In privinta a 4 credite m-am adresat la politie si este deschis un dosar penal care a ajuns in judecata. Apoi au mai aparut alte 3 credite. In cazul acestora din urma, trebuie sa ma duc din nou la politie sa scriu plangere sau sunt alte variante ca colectorii sa apeleze la judecata? Si cum se numeste acest tip de infractiune?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Octavian, eu vreau săți comunic, că de fiecare dată, când o să apară așa ceva, tu trebuie să te adresezi la poliție pentru a fi pornită cauzele penale. Ai de furcă cu un escroc, căruia îi merge. E un para docs, că polița n-a dat de el, ceva nu-i... mai detaliat normal, nu sta locului, tu poți să deranjezi procurorul, care supraveghează ancheta, depune o plângere asupra polițiștilor. Eu am suspecciuni, că polițiștii sunt într-o cârdășie criminală cu acastă persoană, adică îl protejează.

2 iulie 2022

unica cel e mai rau politia spune ca daca nu a fost mie adus prejudiciu eu nus de vina dar colectorii pe mine ma deranjaza . Dar este stabilita persoana ca este foto cu buletinul meu si buletinul mi lau intors . Vreau sa ma precizez eu din nou... mai detaliat trebu ca ma adresez la politie cu oplingere????politia trebu sa mai deschida o urmarire penala ??? Ca la judecotorie copia pornirii urmaririi penale a primului dosar nu mi se elibereaza precum ca eu figurez ca martor///// si colectorii pot sa pue sechestru daca leam spus ca este o frauda ?????

2 iulie 2022