Credite neachitate

29 aprilie 2021 27

Am mai multe credite pe care nu le-am achitat mai mult de 30 zile. Creditorii ma ameninta ca ma vor sa in judecata. Eu vreau sa plec peste hotare ca sa trimit bani sotiei sa achide creditele mentionate. Peste cat timp ma vor da creditorii in judecata? Ce pot sa fac? Ajutati-ma, va rog!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună,

Creditorul la discreţia s-a alege când va înainta cererea de chemare în judecată cu respectarea termenului de prescripţie generală de 3 ani de la data scadenţei.

Soluţiile eficiente sunt de a stinge cât mai rapid creditul pentru a evita cheltuielile suplimentare şi penalităţile. De aceea puteţi contracta un alt credit pentru... mai detaliat al stinge pe acesta ajuns la scadenţă deoarece noul credit vă va oferi o perioadă nouă de achitare.
O altă soluţie este să încheiaţi cu creditorul un acord de eşalonare a plăţilor prin care părţile convin ca suma restantă să fie achitată într-un nou termen (de știut că creditorul nu este obligat să accepte asemenea acțiuni, prin urmare ar fi bine să negociați acet moment și să-l convingeți prin prisma bunei dvs credințe).

Ar fi benefic să vă remiteți contractul dvs de împrumut unui avocat să verifice conținutul acestuia și lipsa sau prezența unor clauze abuzive adică a unor clauze care prevăd taxe, comisioane, procente disproporționate sau ilegale.

30 aprilie 2021