Credite neachitate

19 august 2019 172

Buna ziua. Am luat credite mai inainte si le achitam regulat, dar din motiv ca am ramas insarcinata nu le-am mai putut achita. Dosarele mele s-au dus la companiile de colectare. Un dosar a ajuns in judecata si mi-a venis scrisoare de la executorul judecatoresc ca trebuie sa intorc banii. Acum mi s-a arestat indemnizatia pe care o primeam pe card bancar. Intrebarea mea este: pot sa merg la executor sa-l rog sa-mi lase din contul indemnizatiei sa mi se astupe minusul de pe card si sa pot pleca peste hotare la munca pentru a achita creditele? Copilul e mai mare si am posibiliatatea sa plec. Nu voi avea interdictie?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Trebuie sa mergeti la Banca. Sa vi se dea un certificat referitor la faptul ca pe acel card este transferata indemnizatia pentru copil.
Dupa asta, mergeti la executorul judecatoresc. Solicitati acestuia sa ridice imediat sechestrul de pe Acel card - pentru ca se interzice urmarirea sumelor ce... mai detaliat constituie indemnizatia copilului.
Insistati sa va elibereze in aceeasi zi un exemplar al Incheierii executorului privind anularea masurii de asigurare la contul bancar X detinut de Dvs (la care este transferata indemnizatia).
Daca refuza sau ezita - somati executorul despre faptul ca va veti adresa la Uniunea Executorilor cu plingere, daca refuza.
Despre interdictii nici nu discutati.
Dupa asta, mergeti si prezentati Bancii originalul incheierii executorului judecatoresc, pentru ca in baza acesteia sa fie scos sechestrul.
Interdictie nu aveti, nu va faceti griji, nu se aplica asa usor si nu se aplica doar la dorinta executorului, ci obligatoriu de catre instanta de judecata.

20 august 2019