Cum aș putea ști dacă s-a calculat corect consumul de apă la INFOCOM?

30 decembrie 2018 31

Bună ziua! Suntem impuși să achităm o datorie de șefa de asociație a blocului în care locuim, dar nu suntem de acord cu suma respectivă. Vă rugăm mult recomandați-ne un specialist ca să facem un recalcul, căci șefa de asociație nici nu vrea să ne asculte. Aștept tare mult răspuns de la dumneavoastră.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Pentru aceasta aveti nevoie de un specialist contabil.
Daca nu sunteti de acord cu suma, trebuie sa inaintati o reclamatie scrisa, prin care solicitati sa fie efectuat recalculul.
Daca nu se rezolva amiabil, puteti actiona in instanta de judecata, obiectul cererii fiind contractul din care a aparut acea... mai detaliat datorie, sau factura de plata.
In instanta de judecata sunteti in drept sa solicitati efectuarea unei expertize contabile/economice a modului de formare si calcul al datoriei.

4 ianuarie 2019
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Alta solutie, ar fi ca sa nu recunoașteți datoria, prin simplul fapt al neachitarii partii respective care excede calculele Dvs.

In acest caz, Administratoarea nu are decât sa va actioneze in instanta, acolo unde Dvs veti putea sa prezentati probe precum ca datoria nu a fost calculata corect, sau sa cereti... mai detaliat efectuarea unei expertize.

Important- atunci cand achitati suma partial, cea cu care sunteti de acord, indicati in scris, daca este posibil, ca Dvs ati efectuat plata integral, si ca nu sunteti de acord cu excedentul.

4 ianuarie 2019