Cum de procedat daca a fost dobandita prin procură o mașină sechestrată?

11 iunie 2019 24

Buna ziua. Un prieten a procurat un automobil si la inceput era ok. A facut procura generala, in timpul asta nu a reusit sa-l treca pe numele sau. Inainte de a expira procura, a incercat sa-l inregistreze dupa sine si a ramas surprins si indignat ca nu mai era posibil, deoarece a aflat ca mașina este sechestrată. Este ceva legat cu banca. Proprietarul care i-a vandu-to avea datorii si prin judecata masina a fost sechestrata. Ce trebuie să facă ca să nu piarda mașina?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Atâta timp cât mașina este sechestrată prietenul dvs nu poate face nimic deoarece vânzătorul era obligat să explice acest moment cumpărătorul și să-l aducă la cunoștință despre acest fapt.

În așa caz poate înainta o plângere la procuratură pentru escrocheria comisă de vânzător, care a urmărit câștigul unei sume de... mai detaliat bani prin înșelăciune.

11 iunie 2019

Ms. de raspuns. La inceput vinzatorul a spus ca masina cind a vindut-o prietenului masina nu era sechestrata. Problema vinzatorului este ( din spusele lui) ca el sa oferit ca gaj pentru cineva care a luat o suma de bani de la banca si persoana data nu a achitat %... mai detaliat si suma cuvenita bancii si automat banca a pus sechetru pe bunurile vinzatorului.. si pina la momentul de fata nul gaseste pe persoana care a luat credit si evident ca nu este achitat creditul, de atunci nu sa schimbat nimic..Este posibil de intreprins ceva sau deja nu mai este nici o sansa ca sasi recapete masina?. Ms

11 iunie 2019