Cum decurge procedura si ce pedeapsa pot primi

8 martie 2019 25

Buna ziua. Cazul meu e următorul: ma parcam in fata unui magazin cu loc amenajat pu parcări, adiacent parcării este trotuar. Un grup de copii se deplasa spre intrarea în magazin, dintre care un copil s-a intors brusc, a alunecat și cu piciorul stâng a nimerit sub roata. Văzând aceasta, m-am oprit și am iesit din mașină. Copilul se ținea de piciorul stâng, l-am luat si l-am dus la punctul medical. Copilul are fractura degetului I și II. Am discutat cu tata copilului și a zis ca nu vrea probleme de tipul judecati, după care se duce si depune plângere împotriva mea ca i-am tamponat copilul. Cum decurge procedura si ce pedeapsa pot primi?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Posibil contravențional
Art 242 alin 2
(2) Încălcarea de către conducătorul de vehicul a regulilor de circulaţie rutieră soldată cu cauzarea de vătămări corporale uşoare victimei sau cu deteriorarea considerabilă a vehiculelor, a încărcăturilor, a drumurilor, a instalaţiilor rutiere, a altor instalaţii sau a altor bunuri
... mai detaliat se sancţionează cu amendă de la 24 la 30 de unităţi convenţionale cu aplicarea a 6 puncte de penalizare.

243 alin (2) Părăsirea de către persoana implicată în accident rutier a locului în care s-a produs accidentul ce a cauzat consecințele prevăzute la art. 242 alin. (2), dacă fapta nu constituie infracțiune,
se sancționează cu amendă de la 50 la 100 de unități convenționale sau cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 1 la 2 ani, sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, sau cu arest contravențional pe un termen de la 10 la 15 zile.

Sigur ține de vatamarea adusă fiind posibil si implicarea de sancțiuni mai drastice.

8 martie 2019