Cum este posibil de obținut repararea prejudiciului material și moral de la Asociația de Coproprietari în Condominiu (ACC)?

25 noiembrie 2019 19

În dimineața zilei de 25 noiembrie curent, mama mea a căzut pe scările blocului în care locuiește în sect. Ciocana al capitalei și și-a fracturat piciorul. Scările blocului nu erau curățite de chiciura care s-a așezat peste noapte. În urma acestei căzături am fost nevoiți să chemam ambulanța și să ne deplasăm la Institutul de Medicina Urgentă din Chișinău [IMU] unde a fost constată fractura gleznei și s-a aplicat gips.
Tratamentul prescris de medici prevede că mama trebuie să stea imobilizată la pat cel puțin 4 săptămâni, totodată deja au fost procurate cârje la preț 400 lei, medicamente pentru profilaxia trombozei venoase din cauza imobilizării pe termen lung (100 lei) și vizite regulate la punctul traumatologic din sector (doar astăzi ne-a costat călătoria de la IMU până acasă 60 lei).
Vă rog să-mi spuneți cum pot obține restituirea acestor sume de la ACC-ul casei în care locuim și care sunt pașii de urmat?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Buna ziua,

Dacă ACC-ul este responsabil în blocul dvs de întreținerea curățeniei scărilor prin care a investit o persoană în această funcție atunci urmează să vă adresați cu o cerere prealabilă către ACC de reparare a prejudiciului moral și material cauzat anexind la cererea înscrisurile care justifică cheltuielile efectuate.

25 noiembrie 2019