Cum eu pot sa-mi vad copilul in legile stabilite, daca socrul meu nu-mi da voie sa intru in casa unde sta sotia mea?

22 martie 2018 50

Noi sintem in proces de divort. Sotia a dat la divort, eu n-am vrut divortul, am crezut ca se poate de rezolvat problema. Ea era insarcinata, s-a dus sa traiasca la parinti. Dupa ce s-a nascut copilul, eu am fost in vizita de doua ori si parca totul era bine. Cand am venit sa-i vad a treia oara, socrul meu nu mi-a dat voie sa intru in ograda, ca el se afla in casa gospodariei sale. Noi n-am facut scandal, dar ne-am dus la asistenta sociala din raion. Persoana de la asistenta nu poate sa-mi scrie decizie ca eu sa vad copilul, deoarece copilul nu este inregistrat nicaieri. Unde pot eu sa ma adresez cu problema data, ca sa pot sa vad copilul?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Dvs trebuie personal sau ambii păriți să vă adresați la oficiul de stare civilă pentru a înregistra nașterea copilului nou născut ca ulterior să puteți pretinde la următoarele drepturi care vă aparțin și anume la întrevederile cu copilul dvs și participarea activă la educarea acestuia care vo permite legislația în... mai detaliat mod egal cu celălalt părinte să o faceți.

Urmează să știți că cererea la OSC se depune în maxim 3 luni după nașterea copilul sau la la primăria localităţii în raza căreia s-a produs naşterea sau îşi au domiciliul părinţii copilului, în cazul în care a-ți întrecut acest termen urmează să achitați o amendă.

Totuși asigurațivă dacă nu există un astfel de certificat eliberat de instituția medicală în care s-a născut copilul dvs deoarece și aceștia sunt în drept să elibereze, pentru aceasta În acest scop urmează să apelaţi la Biroul specializat de înregistrare a actelor de stare civilă în cadrul instituţiilor medico-sanitare în care s-a produs naşterea.

În final, după obținerea acestui certificat de naștere vă adresați la autoritatea tutelară șu ulterior în isntanța de judecată pentru faptul că nu vi se permit vizitele cu copilul dvs iar aceștia vor întocmi un grafic de întrevederi.

23 martie 2018