Cum poate să devină proprietar deplin asupra bunului imobil?

2 iunie 2022 16

Bună ziua. La privatizarea unui bun imobil aflat în mun. Chișinău au participat mama, tata si doi feciori. Alți copii în familie nu sunt. Mama si tata au decedat. Unul din feciori este plecat peste hotarele RM de mai mult de 20 de ani, iar altul se află în țară. Feciorul plecat peste hotare nu contribuie cu nimic la întreținerea bunului, nici nu a fost în țară în toți acești ani și nici nu se cunoaște unde locuiește. Acest fecior este divorțat și are doi copii, din care un copil este la fel plecat peste hotare împreuna cu mama de 15 ani, iar al doilea copil este narcoman si se află în închisoare, fiind condamnat.
Celălalt fecior, care se află în țară, are grija de bun, achitând inclusiv toate facturile pentru servicii comunale si alte cheltuieli. Întrebarea: Dacă feciorul care se fală în țară poate să devină proprietar deplin asupra bunului imobil? Ce trebuie să facă pentru această? Care e procedura? Unde trebuie să se adreseze și ce acte trebuie să acumuleze?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Mediator
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii

Buna! Mai intii de toate este necesar de deschis dosar de mostenire, apoi de purces la toate actiunile legate de mostenire, pentru mai multa daca doriti puteti sa ma contactati la nr. de telefon: 069049267

4 iunie 2022