Cum pot afla marimea amenzii la care a fost condamnata o persoana intr-un dosar penal?

8 ianuarie 2023 56

Buna ziua. Am depus plangere la politie si am inteles ca faptasul a fost sanctionat prin amenda penala. Vreau sa aflu ce amenda a primit vinovatul. Cum pot afla amenda la care a fost condamnat faptasul in dosarul penal mentionat, daca nu cunosc numarul dosarului?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Dacă a fost intentat un dosar penal și vinovăția acestuia a fost demonstrata în instanța de judecată atunci printr-o sentința de condamnare acestuia i-a fost aplicată pedeapsa penală.

Puteți accesa acest portal: https://instante.justice.md/

Ulterior Selectați Judecătoria care a examinat dosarul >rubrica hotărârile instanței > denumirea dosarului și la denumirea... mai detaliat dosarului indicați numele făptașului. Prin urmare dacă exista o sentința in acest sens o veți găsi publicată și o veti putea citi unde veti găsi și ce a decis instanța.

Din cele relatate de Dvs este puțin probabil că s-a aplicat o pedeapsa penală deoarece dacă Dvs ari depus plingere urma sa fiți audiată la faza de urmările penală și in instanța de judecată și era sa Cunoaște-ți despre existența acestui dosar penal . Cel mai probabil a fost aplicată o amenda contravenționala prin întocmirea unui proces verbal persoanei.

Puteți solicita informația printr-o cerere adresată organului de poliție unde ați depus plingerea.

8 ianuarie 2023