Cum pot dovedi că am scos mașina cu numerele străine prin segmentu trasnistrean?

2 decembrie 2018 106

Pe 19 ianuarie 2018, am intrat în țară cu o mașină cu numerele străine. Ulterior, pe data de 21.07.2018, am ieșit din țară. Pe data de 29.10.2018 din nou am intrat în țară, după care peste câteva zile din nou am intrat/am ieșit din țară, prin segmentul transnistrean și peste două săptămâni am revenit în țară. Iar deja la data de 01.12.18, ieșind prin punctul vamal Tudora, responsbilii de acolo mi-au spus că am încalcat termenul de ședere cu 22 de zile.
La fel ultimii mi-au înmînat o citație pentru a mă prezenta la biroul vamal ca să-mi întocmească un proces verbal cu privire la contravenție. Cum pot să dovedesc că am ieșit prin segmentul trasnistrean? Deasemenea doresc să întreb care este procedura dacă nu mă prezint la citarea serviciului vama în condițiile în care nu mi-a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenție?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
păi ați ieșind prin segmentul trasnistran și intrat în Ucraina? lăsînd mașina acolo? sau unde e mașina?
Dacă auto a trecut frontiera în Ukraina, prin Transnistria în termenul de180 zile, atunci solicitați la punctul vamal al Ucrainei pe unde a ieșit auto, să vă elibereze o confirmare a faptului... mai detaliat cît auto a intrat pe teritoriu Ukrainean, cu această confirmare mergeți la serviciul vamal RM și clarificați situația.

3 decembrie 2018