Cum pot inchide o Intreprindere Individuala, daca ”are datorii”?

6 iulie 2024 3

Buna ziua! Am o Intreprindere Individuala care nu functioneaza de 20 de ani. Cu toate acestea, datoria pentru agent termic a fost trecuta pe intreprindere si ASP refuza s-o radieze din cauza datoriei mentionate. Pentru ca Intreprinderea individuala vizata nu este radiata, mi-au anulat polita medicala pe care o aveam ca pensionar cu pensie mica. Ce sa fac?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna ziua d-na Maria sau dl. Mihail, legea vă permite să atenținoța pe administratorul ASP, că nu este în drept să vă facă așa probleme, conform Codului civil, există termenul de prescripție de 3 ani Articolul 391. Termenul general de prescripţie extinctivă
... mai detaliat (1) Termenul general în interiorul căruia persoana poate să-şi apere, pe calea intentării unei acţiuni în instanţă de judecată, dreptul încălcat este de 3 ani.
(2) Acţiunile privind apărarea drepturilor personale nepatrimoniale se prescriu numai în cazurile expres prevăzute de lege. DVS o să-i prezentați confirmare din acest cod, ca administratorul să nu vă oprescă și să nu vă modifice pensia, cu ultima întrebare vă adresați la CNAS-l raional și să vă fie spus în baza cărui document a fost modificat eliberare pensiei medicală. Administratorul ASP a procedat cu DVS incorect.

7 iulie 2024