Cum pot lua cota de pamant de la lider? Conform caror legi trebuie sa actionez?

2 iulie 2017 277

Cotele da paman au fost date noua. Si ca toata lumea am facut contract si au ramas la lider. Acuma ,in primavara nu am semnat contractul cu el si am cerut cotele sa la prelucram noi. Ne a dat unde a vrut el si nea spus ca e da pe un an ca aici e pamantul lui. Apoi a inceput sa ceara bani pentru aratura de toamna ca daca nu ii dam 6 mii de lei el o sa ne eie procente din productie. Am pus intrebari la mai multi si nimeni concret nu ne spune daca el are dreptate si cum sa ne luam pamantul nostru. Am cercetat codul civil si acolo este clar spus ca daca nu semnez contract atunci liderul nu are nici un drept asupra lui. Si nu am gasit faptul daca noi trebuie sa i platim aratura. Astept raspunsul dv.

Jurist comments 1

Download discussion
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Legea nu reglementează noţiuni cum ar fi lider. Un jurist/avocat trebuie să vadă ce contract concret aţi încheiat (probabil că contract de arendă), pe ce termen este contractul, în ce situaţii poate fi reziliat.
Dacă nu aţi încheiat contract de vânzare în formă autentificată notarial, "liderul" nu avea... mai detaliat cum să devină proprietar al terenului.
***
Puteţi citi şi Legea cu privire la arenda în agricultură: http://lex.justice.md/document_rom.php?id=C5F817D5:37CBAE3A

2 iulie 2017