Cum pot obține micșorarea pensiei alimentare pe care o achit copilului din prima căsătorie?

19 noiembrie 2018 3

Bună ziua! Am divortat in anul 2012. Din casatorie am un copil minor si conform hotararii judecatoresti platesc pensia alimentara 1/4 din toate formele de venit. Însă în anul 2016 mi-am întemeiat o alta familie și din 2017 avem un alt copil minor. Situaţia financiară îmi este precară pentru întreţinerea familiei actuale, deşi unica sursă de venit este salariul meu de bază de la locul de muncă. Am înaintat o cerere de judecată în acest sens pentru a-mi modifica cuantumul pensiei alimentare, la care prima instanţă mi-a respins cererea înaintată; adăugător sunt impus să restitui cheltuielile avocatului din partea pârâtului. Nu-mi pot permite astfel de cheltuieli, este în detriumentul copilului şi întregii mele familii. Am înainta la moment la Curtea de Apel, cu aceeași cerere - adică nu mă eschivez de la achitarea pensiei alimentare, doar am nevoie micșoreze suma, pentru că nu pot să-mi asigur financiar familia actuală. Ne întreţinem lunar din datorii, credite etc. Ce pot face în astfel de cazuri? Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Nu știu ce ați invocat în prima instanță dar totuși legiuitorul moldav permite micșorarea cuantumului pensiei alimentare cu o adresare în instanța de judecată invocând în cerere starea materială și familială a dvs cât și alte circumstanțe importante care ar justifica necesitatea solicitării de a fi micșorată cum... mai detaliat ați invocat unele din motivele de mai sus.

Astfel, angajați-vă un avocat pentru ședința de la Curte de Apel care va avea loc pentru a vă putea apăra interesele cu ajutorul instrumentelor juridice mai forte deoarece potrivit speței dvs, instanța ar trebuie să decidă micșorarea cuantumului totodată ținând cont și de interesele supreme ale ambilor copii al dvs.

19 noiembrie 2018