Cum pot sa divortez mai repede?

27 iulie 2017 63

Buna ziua! Vreau sa cer divort pentru ca sotul meu n-are grija de mine si de copil. Traiesc in Chisinau, imprumut bani de la tata meu pentru chirie, mincare si nevoile pentru fetita.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Buna ziua!

Dat fiind faptul ca aveti copil minor comun (cel putin asa inteleg), unica cale de desfacere a casatoriei este depunerea in instanta de judecata a unei cereri de desfacere a casatoriei. De regula, la prima sedinta de judecata, instanta acorda partilor termen pentru impacare. Pentru a urgenta emiterea unei... mai detaliat hotarari prin care sa fie dispusa desfacerea casatoriei ar fi bine ca dvs. in prima sedinta de judecata sa sustineti cu tot dinadinsul faptul imposibilitatii pastrarii relatiilor de casnicie, si ca termenul care vi se va acorda va fi unul inutil. Si mai bine ar fi daca si sotul dvs. ar fi de acord cu acest lucru. Plus la aceasta, ar fi bine sa veniti cu ceva probe intru sustinerea pozitiei dvs. privind imposibilitatea mentinerii si in continuare a relatiilor familiale.

Nu este exclusa situatia in care sotul dvs. sa nu fie de acord cu divortul cerut. In acest caz el ar putea cere instantei acordarea unei termen pentru impacare. In acest caz, instanta, cel mai probabil, va acorda termen de impacare (de la o luna la 6 luni).

Nu este exclusa si o alta ipoteza. Sotul dvs. ar putea sa nu doreasca divortul si, din acest motiv, sa tergiverseze examinarea cauzei prin diferite cai (de exemplu, sa nu se prezinte in instanta de judecata etc.).

In concluzie, durata unui asemenea proces depinde in primul rand de comportamentul dvs. si a sotului dvs.

Cu respect,
Copetchi Stanislav

28 iulie 2017